Ny dag, nya tankar

Ja, nu var det tisdagen den 12 februri 2008. Fatta, nu är man 24 år gammal... eller 24 år ung, beroende på vem man frågar.

Känns som om jag hunnit med så mycket på de år jag levt och ändå som om jag inte hunnit med något alls. Lite inressant paradox.

Började dagen med lite tårar. Många svåra saker som lästes och funderade över.
Dagen fortsatte med en del ifrågasättande, mer funderande och mycket skrivande. Så svårt med saker som går att tolka åt olika hål. Tycker det är intressant hur vissa människor kan tolka en handling som den mest kärleksfulla handlningen som finns, samt hur några andra ser det som det mest hemska man kan göra mot en människa.
Och där står man i mitten och vet inte riktigt vad man ska tro, vad man ska känna.

Häftigt hur ena parten kan uppleva att man flyr från sitt ansvar, medan någon annan tycker man verkligen tar sitt ansvar.
Vem har rätt? Finns det något rätt eller fel i en sådan situation? Vem ska man lita på, när man inte vet om man kan lita på sig själv?
Vi är alla människor, vi har alla ungefär samma hjärnkapacitet, samma förmåga att skilja mellan rätt och fel. Men vem har då rätten att säga till någon annan att det man gör är rätt eller fel? Kan människan verkligen döma annan människa?

Vad är kärlek? Att godkänna, att tillåta. Eller säga ifrån och förklara att de tycker man gör fel? Är det kärlek att ta avstånd, eller att dra sig närmare?
Ingen kan någonsin bestämma vad du ska göra. Valen är dina att göra, misstagen dina att ångra, de rätta valen dina att glädjas över. En sann vän finns väl med på vägen och försöker vägleda? Men hur man vägleder, måste väl vara indivuellt, från person till person?

jaja, vad vet jag?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0