Tips och frågor?

Någon som har ett kul ämne jag kan forska i? Allt från religion till samhällsfrågor antas :)
Måste ju ha nått att göra här på bloggen

Wecome to saturday

Japp, då var det lördag igen :)
Dags att ladda batterierna och springa upp till lägenheten.
Har minst 4 timmar underbart städande framför mig :)
Igår blev vi i princip klara med köket och i morgon ska vi göra klart badrummet.
Idag ska jag försöka hinna med fönster, garderober och lister
Har jag tur så hinner jag även med golv ialla fall ett eller två rum
Skulle vara skönt att bli klart med lite saker, så man kan börja avsluta det där. Ska bli underbart skönt att få det gjort :)

Ikväll är det spelkväll som gäller. Ska bli riktigt kul!

It´s a good day

Kom precis hem från lite vänner. Spelat lite poker och snackat.
Var riktigt trevlgit. Även om jag förlorade 75 kr. :) hade dock räknat med mer, så är rätt nöjd ändå ;)

sitter här nu i min saccosäck och har precis ätit kvällsmat. Har en känsla av lugn och lycka. Känns bra.
Ska nog sova snart. bibehålla den känslan så länge som möjligt ;)

Sov gott

Slutshoppat

Ah. så där ja :)
Då var det handlat och klart.
Mina underbara sacco-säckar är nu inköpta
Två vita och en svart blev det. Tv-n är flyttad på så nu blev det lite mer öppet allt.
Även köpt en obh nordic brödröst, en skitcool röd :)
Samt en micro.. inte vacker någonstans, men den ska ju trots allt värma mig med annat än sitt utseende

Enda som saknas nu är min dammsugare, men det kommer ;)

Kors eller påle?

En del av den här bloggen skulle som namnet avslöjar även handla en del om religion. Har senaste månaderna haft så mycket att göra att allt som har med religion och liknande har lagts på hyllan lite. Samt att jag kände jag behövde lite distans till allt det här för att kunna se det lite mer opartiskt.

Jag har även blivit varnad för riskerna som finns i att öppet ventilera mina religiösa funderingar, men känner att när jag inte har tillåtelse till något annat forum där jag får/kan göra det, så är min blogg ett mycket bra sätt för mig personligen att fundera och kategorisera de tankar jag har och de funderingar jag kommer fram.
Men ber alla som läser denna blogg att  gärna höra av sig till mig om ni finner materialet jag lägger upp, eller tankarna jag ventilerar, på något sätt stötande för er. Detta gör ni allra bäst genom att skriva ett inlägg eller två.
Inlägg tycker jag ju trots alltid om att få

Till frågan jag ställt mig då:
Dog verkligen Jesus på ett kors, eller en påle?
För det första måste jag direkt redigera den här frågan och faktiskt lägga till ännu ett alternativ som uppkommit. Enligt vissa forskare är det troligt att det Jesus blev uppspikad på faktiskt var ett träd, men det får vi återkomma till senare.

Det som startar ifrågaställandet är användningav de gamla grekiska ordern i bibeln för att förklara för redskap Jesus blev upphängd på.
De två ord som använts i bibeln är Stauros samt xylon.

Darn... fastnade på ett sidospår... Och nu har jag helt tappat bort mig :)
Får fortsätta det här igen när jag samlat tankarna


Edit:
Så där, då var det sidospåret avklarat för nu, ska se om jag kan hitta tillbaka till min tankegång här

Just ja, den första delen i ifrågasättandet är just hur man ska tolka de grekiska ordern stauros och xylon.
Nu har jag haft rätt svårt att hitta en direkt ordförklaring, men de flesta sidor verkar pålysa att det oftast betyder en påle,stolpe, enklare trästycke osv. Grundbetydelsen på stauros ska enligt de källor jag hittat i grunden endast betyda påle, inget annat. Det verkar däremot som om romarna till viss del ändrade denna betydelse när de började använda olika former av kors för att avrätta folk. Ordet förändrades dock inte, vilket leder till att man kan tolka in både påle och kors i betydelsen för stauros.
Xylon
används även vid ett flertal olika ställen men verkar kunna betyda något gjort av träd, då man faktiskt änvänder det både för ett "levande träd", stolpe, bord osv.

Alltså, enligt vad jag läst mig till är det alltså svårt att få fram ett slutgiltigt svar bara genom att gå tillbaka till grundtextens ord. Vi är alltså kvar på ruta 1.

För det andra så är det en fråga om hur en människokropp skulle reagera på korsfästelse med armar utsträckta, kontra med armarna ovanför huvudet.
Försökt att hitta några "vetenskapliga" expriment på detta och har hittat en del, men inget som gav några direka svar.
Att korsfästa någon med armarna över huvudet, med enda stöd ens fötter där även en eller flera spikar håller dig fast ska enligt vad jag hittat leda till andnöd och död inom loppet av 6-10 min. Om det här stämmer så är det inte troligt att det var så Jesus blev dödad på, då man veta att offrena oftast överlevde x antal timmar upp till 1-3 dagar.
Detta problem skulle till viss del kunna avhjälpas genom någon form av ståplatta, eller liknande där den drabbade kunde sträcka på kroppen och ge luft till lungorna.
Det finns viss bevisning för detta och kan inte själv bekräfta eller dementera om så var fallet.
Enligt tester som är gjorda där man använt frivillga och bundit fast dem på ett "kors",allts med armarna uträckta, har andnöd inte varit ett problem, utan den frivillige har istället lidit av kramper och andra smärter...

Jag kan personligen inte bestämma mig vilken metod som verkar mest trolig då jag fortfarande har för lite info. Men som det är nu, verkar det mer troligt att han faktiskt dog på ett korsliknande avrättningsredskap.

För det tredje är frågan om vad det egentligen var som Jesus bar på denna berömda färd till Golgata.
Enligt vissa forskare skulle det vara för tungt för Jesus att bära hela pålen, då den skulle väga alldels för mycket för en människa att orka bära den långa sträckan de skulle gå. har inga exakta siffror men mellan 70-140 kg..."kan ej verifieras" Det här kan ju avhjälpas genom att jesus faktiskt fick hjälp att bära sitt avrättningsredskap av en som stod och tittade på. Vissa uttalande från Jesus under denna gångväg tyder på att han bar på "hela" redskapet."åter till det senare"
Det finns även många som tror på att han endast bar på den tvärbit som hans händer skulle spikas fast vid, då detta inte skulle innebära samma fysiska tyngd, samt att romarna ofta hade avrättningspålar redan på platsen, som omanvändes för flera avrättningar. Även vissa noteringar om att det inte var den fysiska bördan som ledde till att åskådaren fick bära Jesu tortyr"påle" utan mer skammen.
Här blir det alltså ett problem då Jesus i sånt fall inte bar på hela sitt avrättningsredskap, utan endast en del. De uttalanden han då gjorde ska alltså enligt den här modellen omtolkas, eller så är den är teorin felaktig.

Även här har jag svårt att veta riktigt vad jag ska tro. det går att tolka bibeln på flera sätt och även när man tar in historiska fakta är det svårt att få några definitiva svar.
Här lämnar jag mitt svar neutralt då jag faktiskt inte vet än vad jag tror

För det fjärde
talas det i Johannes evangelium 20 kaptiel om hur en av Jesu lärjungar ville se hålen efter spikarna i hans händer, vilket vid en första anblick indikerar att han korsfästes med händerna utsträckta, då detta skulle generera minst två enskilda spikar.
Förspråkare av pålteorin hänivsar helt enkelt till att man troligtvis spikade i flera spikar för att de skulle hålla för hela kroppsvikten. Vilket då skulle ge flera spikhål även om han fästes med händerna över huvudet

Sett till bara den här delen, vet jag varken ut eller in... bevisningen ger inga klara besked åt något håll, utan kan läsas in i båda lägrena.

För det femte talas det om att en skylt med text gällande jesus satt upp "ovanför" hans huvud.
Det står inget i det uttalandet om att skylten sattes över hans händer, utan över huvudet.
De här har förklaringar åt båda hållen, med utsträckta armar, finns det massa plats att sätta skylten över huvudet, inga problem där.
Med armarna över huvudet, kan skylten även fått plats mellan händer och huvud, eller så satt skylten över händerna, men för att slippa misstolkning skrev med över huvudet, då den faktiskt i alla lägen satt över huvudet. "må hända att det var händer mellan, men tar ju inte bort huvudet, eller hur ;)"

Ja, ni förstår själva...

För det sjätte och sista måste jag ju ta upp den filosofin gällande att de alla spikades upp i ett träd
Hur den här tanken kommit upp verkar bero på att xylon kan tolkas som träd, samt flera hänvisningar som görs i biblen till xylon=levande träd, grönt träd osv.
Det är på inget sätt omöjilgt att de spikades upp i ett träd då bibeln även på flera ställen använder ordet stauros i singluar även när de ommämner Jesu, samt de två brottslingarna, fast på samma påle.
Att det här skulle vara en "vanlig" påle faller ju högst ologiskt, då de inte skulle få plats,
Det som dock fick in mig lite på den tanken är berättelsen där vakterna går fram till de olika brottslingarna och krossar deras ben, för att sen komma till Jesus och sticka ett spjut i hans sida.
Enligt bibeln hängdes jesus upp mellan de två brottslingarna. En på vänster sida och en på höger sida.
Om de alla varit upphängda på varsitt kors eller påle, hade ju Jesus i alla lägen kommit inför vakterna ögon som två. inte sist. Det finns ju ingen logisk förklaring till att de skulle hoppa över jesus, gå över till andra brottslingen för att sedan återgå till Jesu kropp.
Den enda logiska förklaringen till just den texten är ju att de alla satt uppspikade på samma träd, då det är fysiskt möjiligt för vakten att gå runt trädet i en sådan ordning att Jesus kommer sist.

Ja, här är jag faktiskt ett "fan" av levande träd iden, då den stämmer så väl överens med texten samt att den överrenstämmer med stora delar av resterande delar.

Summering:
Ja du, var har jag egentligen kommit fram till? Att det är oerhört svårt att komma fram till ett tillfredställande svar.
Jag söker fortfarande bra bevisning på som händer med kroppen när man korsfästs på olika sätt, vilket jag tror kan ge en klarare bild.  Jag vill även ha en tydligare förklaring på de olika bibeltexter som tills viss del inte riktigt vill överenstämma med varandra.
Min personliga åsikt är ganska delad.
Jag har alltid fått lära mig att Jesus dog på en påle och jag är inte redo att släppa det än. Jag hittar inte tillräcklig bevisning för någon teori och kan därför inte med gott samvete ställa mig på någon sida.
Men enligt ockhams razor prinicpen är den mest logiska slutledningen att Jesus dog på en påle, eller "levande" träd via formen av korsfästelse med armarna utrstäcka.

Varför jag lagt ned den här tiden till att forska i det här ämnet, har helt enkelt att göra med den vikten olika kristna samfund lagt i frågan.
Själva frågan i sig är ju ganska oviktig då Jesu offer är det viktiga, inte de sätt han blev avrättad på.
Men kan man på det här sättet särskilja mellan rätt och felaktig lära, ja då har jag kommit en bit på vägen.
Och kan jag inte det, då har jag ju ialla fall vid dagens slut lärt mig något nytt :)


Southpark

Läste på aftonbladet för ett litet tag sedan om hur southpark tydligen skämtar om Brittney Spears. Inget konstigt där kanske man tänker. De har ju trots allt skämtat om allt som går att skämta om, och så lite till.
Såg det avsnittet från Usa precis nu och trots att de är sjukt grotesika i sitt sätt att visa det, så tycker jag de skickar ut en välförtjänt känga till hur hela mediavärlden ser ut.
jaja,. vidare till andra serier


It´s never a good-bye

Ja, det är inte många hejdå som är roligare. Gått hela dagen och försökt förbereda mig på att jag snart sitter här själv igen.
Och nu gör jag det. J gick nyss in i taxin och är nu på väg tillbaka i jkpg.
Saker och ting känns inte lika roliga längre...

Jaja, ska inte gå "all girly" här nu ;)
Har varit en helt underbar helg. Skönt att få lite mer tid tillsammans med J. Bara hon och jag. Få lära känna henne lite mer.
Hunnit träffa stora delar av familjen, se en hel massa film och en hel del annat.
Men det bästa med helgen är ju att jag fått varit nära henne så mycket.
Tack för påsken love :)

Lönedag och shopping

Ah, denna lönedag. Alltid lika skönt att höra pengarna rasla in på kontot. Desto tråkigare att se dem förvinna därifrån åh så snabbare :)

En massa shopping idag ialla fall. Blir mer summering ikväll

Sista dagen med J för denna gång :( Ush, inge kul alls, men vad gör man

Edit:
Blev inget storhandlade idag. Snöat så mycket, var inte säkert att vara ute och köra, om man kunde undvika.
Får bli i morgon istället
Idag blev det istället
3 nya par skor
1 par nya jeans
2 t.shirts
1 skärp
2 säsonger av Vänner

It´s a good day ;)


Trip till mormor

Ja, nu är man redo och klar för dagens strapatser. Kom upp vid 8 i morse. Sovit lite halvdåligt, men känner mig ändå mer utvilad och glad än på länge :) wonder why? ;)

Väntar samtal från morbror, de kommer över och hämtar upp oss. Vi ska vidare till ringarum och mormor :) mys

Ska bli jättetrevligt att umgås med famlijen lite. Var ett tag sedan.


So long


Nu är det helg

Och den kunde inte börjat bättre.
Skagenröra till förrätt med en corona med lime i
Tortilla lasagne till huvudrätt med baccardi limon och redbull.
Chockladdoppade jordgubbar och sött mosserande vin till eftererätt.

Och så en drink till inför kvällen.
Allt det här åtnjutits med levande ljus och Eva Cassady i bakgrunden.
Kan det bli bättre?

Och självklart, det viktigaste av allt. att jag får åtnjuta det tillsammans med J


29 h 15 min

Så kommer äntligen bussen med J hit.
Känns som en evighet sedan vi träffades. 11 dagar är det nu. Alldels för lång tid kan jag säga. Inget roligt alls.
Men, nu blir det också 5 hela dagar vi får spendera tillsammans. Enda gången vi gjort det var första "träffen" vi hade då jag hade semester en hel vecka..
Så denna helg har all potential till att bli den bästa helgen på länge :)

Oviss

Ja, nu har jag gått i flera dagar och känt mig risig. Inte tillräckligt sjuk för att gå hem och inte tillräckligt frisk för att känna mig sugen på att jobba :) Ingen bra kombination

Och nu snöar det också. Så det kan va. Haha

Annars känner jag att det här är en sån dag då jag faktiskt skulle kunna få ett ubrott och faktiskt bli sur på någon. Ingen speciell som stör mig, utan mest massa småsaker som får det att börja koka lite smått.
Men lite träning och en kall promenad ska nog få ut de fasonera från mig :)

haha


6 veckors uppehåll

ja, snacka om att det märktes på träningen.
Inte alls samma stuts i slagen som jag brukar ha. Kände av att jag stelnat till och tappat en hel del i kondition.
Ush och blä.
Så nu blir det ut att gå lite efter jobbet och sen kl 19 är det bodypump som gäller!
I morgon har de ett box-pass jag tror jag ska gå på också.
Försöker lägga om och köra lite mer konditionsträning nu istället. Måste ju få iordning på beach 08 kroppen. Fila till magmusklerna så J inte lämnar mig för någon "hunk" på stranden i sommar :)hehe

Matta då?

Ja, då var frågan om matta också :)

Samt exakt färg på väggarna :) haha


Tackar J

Det tog inte många min.
Första tipset på gardiner
image107

Gillar de skarp. Ganska exakt så jag tänkt mig. Tror det kan bli grymt snyggt!

En uppenbarelse

Efter en del funderade har jag nu kommit fram till hur mitt vardagsrum ska se ut. Ledmotiv kommer bli Svart-vitt-rött. Så helst ska allt gå i den färgskalan.
Kommer kräva att man målar om i rummet, eftersom det nu är en ful orange färg som inte passar till något, samt att den är gräsligt ful på flera ställen. "Ca 20 år" sedan de byttes
image106
Tänker två svarta och en röd sån här... Eventuellt tre svarta, beroende på hur den röda ser ut i verkligheten.
Eftersom jag inte riktigt kommer få plats med en soffa, så får de här, samt lite andra saker agera sittplatser.
Tror det kan bli rätt kul :)

Andra målet blir att hitta en snygg matta samt gardiner som går i svart/rött. Tips någon?

Tredje målet blir att fixa upp tv:n på väggen"efter att jag målat självklart" :) och få bort tv-bordet. Det borde frigöra en hel del yta som man kan använda till något roligare

Fjärde mål blir att fixa väggarna i hall och kök, samt få upp en bänk och barstolar i köket. Tänker mig ett par st, så man kan sitta där och avnjuta en kaffe, chocklad, eller vad man nu dricker.

Så det finns en hel masa kul att göra, precis så det ska vara

Kram kram

Trött, än en gång

Då sitter man här på sitt kontor igen. Känner bara för att göra en sak idag. Komma hem och lägga mig i sängen och bara andas.
Vaknade ca 07 idag av att J ringde och var min väckarklocka. Fungerade jättebra förutom det faktum att jag somnade med luren mot örat inom kanske 30 sekunder. Vilket resluterade i att jag blev ett par min sen till jobbet.

Annars är det en rätt vanlig vecka, ialla fall fram till torsdag och J äntligen kommer på besök. Det var över en vecka sedan vi träffades och det känns inte kul alls :( Men ska bli underbart skönt att träffa henne igen snart. Och att vi får 5 hela dagar tillsammans!

Ja, kanske ska jobba lite också. Kram kram


huston, we have a landing

På plats igen. i en ny lägenhet, gammal stad. Gick lätt att flytta, tack vare mina underbara vänner och famlij som ställde upp. Vi var klara på endast 1.5 timmar. Resten av kvällen har jag ägnat till att plocka iordning i nya lägenhetn. Alla möbler som ska vara framme är det och ett antal lådor år uppackade.
Också kommit på ett par roliga ideer med nya möbler, som jag tror kan passa. Ska kolla vidare på det i morgon och se om jag hittar några roliga bilder.

Ska vara på hyresvärden också. Tapeterna i lägenheten är under all kritik och vill att de fixar det. Men vi får se vad de går med på. I värsta fall får jag måla om själv, men lite hjälp av J kanske ? :)

Kanske borde gå och lägga sig, sitter här och somnar nästan vid datorn. :)

Ett äpple, är ju aldrig fel

Sitter här med ett granny smith äpple brevid mig. Ett äpple om dagen håller doktorn borta, har man ju hört. Men äter hellre mitt äpple än kastar det på den stackars doktorn ;)

Idag blir en ganska intensiv dag. Om ca 15 min ska vi vara på hötorget och jobba på. Samma som vanligt där. massa kändisar som kommer och ska signera skivor och sjunga lite.
Vid 16 tiden bär det av till globen igen och telias hospitality. Blir kul, över 200 gäster, så det kommer garanterat fylla lokalerna :)
Direkt efter det går jag vidare inom globen och jobbar med vår monter där. Räknar med hålla igång till kanske 23 ikväll... Så have a good day, i know i will ;)

En hamburgare senare

Så sitter man här igen framför sin lila dator.
Precis gjort stockholm med T. Eller rättare sagt, vi var på jakt efter mat. Efter 3000 steg så landade vi till slut 20 meter från hotellet och tog oss en hamburgare.
Efter det får det bli en öl här på hotellet. Bästa sättet att varva ned efter en lång dag.

Varit på Globen idag, sett på generalrepet och arbetat lite också. Var förvånadsbart bra faktiskt, även om det märks att det inte var the "real thing" Men blir faktiskt lite spännade att se vem som vinner.
Ja, vill ju egentligen inte erkänna det här, men har faktiskt fastnat lite för melodifestivalen. Inte så att jag tycker all musik är bra, men det finns faktiskt ett par bra låtar. Sen så har de ju tyvärr tjatats sönder till leda, men det är en annan femma.


Annars så ägnar vi mycket av kvällen att sakna J och längta till nästa torsdag. Ska verkligen bli underbart att få spendera hela 5 dagar tillsammans med henne. Första gången :)


Jaja, vidare till annat roligt då.

Sov gott


Godmorgon Stockholm

Ännu en dag i denna "metropol"
Vaknade upp, gjorde mig iordning och landade snart nog vid frukostbordet. Helt okej frukost, men verkar hänt något med mina smaklökar senaste dagarna, då jag inte riktigt känner smak på samma sätt... Håller väl på att bli sjuk eller något,.
Har haft huvudvärk i ett par dagar nu. Inte så att det stör, utan mer en molnande värk som kommer till och från. Kan tänka mig att det är senaste månadens strapatser som börjar ta ut sin rätt. Jaja. det är bara glömma och gå vidare ;)

Dagen började ialla fall undebrart bra, tack J :)
 Och jag hoppas den fortsätter lika bra. ungefär samma lika att göra på jobbet idag. radio kommer vara där också, samt anna book ska nog gå omkring och intervjua lite folk också.
Framemot eftermiddagen blir det globen sen, då vi ska ha hand om en hospitality där. Tror det kommer runt 100 personer, men är lite osäker. Får se om man ska kolla något på showen då, eller om man sticker tillbaka till hötorget så fort det är klart, men det ger sig nog

A good day i say

Börjar bli dags för sömn tror jag

Ja, inte är kl mycket, men är faktiskt trött. Så då får det bli lite sömn.

Godnatt folket

En hel massa steg

Tävling på jobbet. Ska gå en hel massa steg varje dag. För att må bättre osv osv.
Kom tillbaka till hotellet och hade "bara" gått 3000 steg.
Ut och gick i korridoren, pratade en del med J och mamma. Slutade med att jag nu står på 10.000 steg. precis så det ska vara.

Nu sitter jag dock och äter gott. Macka med skinka och räksallad. Mums filibabba :)


Välkommen till Hötorget

Ja, då var det dags igen.
Telia/sony på plats i hötorget. Rätt lungt läge just nu, därför jag hinner blogga lite.
Annars tror jag det dra igång rätt bra ikväll. Massa av finalisterna i melodifestivalen kommer hit och ska sjunga och signera skivor. Hoppas det drar lite folk, så vi har något att göra.

Annars känns det ungefär som det ska kännas så här på event. Lite trött och sliten i kroppen bara, märker att man inte riktigt kunnat varva ned tillräckligt på veckorna, eftersom jag jobbat hela tiden.
Men det känns tråkigt att veta att det här är sista stoppet. Hade gärna fortsatt ett par ggr till.
På söndag går flyttlasset. Märker att det påverkar, så jag känner mig lite mer stressad. Tror jag fixat med allt som går att göra i förtid, men det är alltid massa saker man kommer på att man glömt. Men men, det löser vi som det kommer.

Ska bli underbart skönt att komma i ordning i nya lägenheten. Den jag har nu känns verkligen inte hemma längre. Kall och tråkig liksom. Men med lite hjälp från J så ska vi nog få fason på nya lägenheten. Även om jag först måste kräva att det blir ommålat, eller tapetserat, för det såg inte bra ut som det är nu.
Var som sagt i lägenheten igår, fick en liten smak på hur det ska bli. Och det känns som sagt bra. Men vi får se hur mycket tid jag kommer lägga ned på lägenheten. Vet ju inte ens hur länge man kommer bo där. Till sommaren ger jag mig själv. Sen ska jag ha kommit på vad jag vill göra med mitt liv. No pressure liksom :)

Jaja, åter till jobbet kanske ;)


Tatuering

Vaknade i morse och slogs av en dröm jag haft i natt.
Jag drömde om hur jag visade upp min nya tatuering. En tatuering jag satt på vänster underarm. Såg grymt bra ut.
Är lite osäker på vad det för var motiv jag drömde om, men vet att det var en text av något slag i tribalform.
Såg ialla fall riktigt läckert ut och för första gången kände jag mig sugen på att tatuera mig.
Coolt


Oh, kolla lägenheten

Fick nycklarna på lunchen nu till nya lägenheten. Ska springa dit en snabbis och kolla läget, se om det är något speciellt jag ska tänka på när jag flyttar sakerna på söndag.
Känns lite surrealistiskt att jag ska flytta. Senaste månaderna har verkligen gått snabbt, och nu står man här :)

Kul!

Socker-dipp

Ätit alldes för mycket socker idag känner jag. inge bra för min skalle. Är för känslig mot socker och koffein och sånt. Känner av det direkt.
Speciellt när man slutar äta, eller dricka det :)

jaja, kanske dags för en redbull?

Oj oj

Den berör. Den får en att tänka till. I like

Se den.

The Brave One

Kan inte riktigt beskriva nu vad jag tänker när jag ser filmen... men den rörde verkligen vid mig. Fick mig att intressera mig för filmen. Och det händer inte ofta nu för tiden.

En hemsk film. En film utan några direkt svar. Men bra var den

inte mycket kvar nu

Lägenheten blir bara tommare och tommare. Inte mycker mer kvar framme nu än de saker jag har på mig och datorn :)

Känns helt underbart att äntligen bli klar snart. ska bli kul att fixa med nya lägenheten istället.

Tittar på The Brave one. Riktigt bra film än så länge. Den är får en att tänka till


Evanescence

Evanescence

Gillar musikstilen, är inte hundra på att jag gillar deras skiva helt ut.. men precis börjat lyssna, så får suga på den karamellen lite :)

Fick tag på en the best of... får se om det är nått att ha

image105

Edit:

-Anywhere * * *
-Away From Me * '* *
-Bring me to life
* * *
-Before The Dawn * * *
-Eternal * * *
-Everybody´s fool
* * * *
-Field of Innocence * * *
-Haunted * * *
-Going under. Den här gillar jag * * * *
-Imaginary. * * *
-Intro  boring, *
-Lies gillar vi inte * *
-Listen To The Rain * * *
-My Immortal * * * *
-Outro *
-Tourniquet * * *
-Wash It All Away * * * *
-Where Will You Go?  * *
-Whisper  lite av en favorit * * * *

Betyg är i * där * är minst och ***** är högst
Alltså 1-5 helt enkelt :)

Summering: Helt okej skiva. Mer bra låtar än dåliga ialla fall.
Gillar deras lite egna sound,även om jag tycker alla deras låtar är lite för lika varandra för att jag ska vara riktigt glad :)
Men 5 st 4.or är ju inte ett dåligt betyg.
Så * * * av * * * * *. Godkänd

Underhållning

Vad gör man när man har tråkigt?
man laddar ned Brickbreaker till sin mobil och sitter och slösar ett par timmar på mindless spelande ;)

Eminem

Försökt lyssna en del på honom senaste dagarna. vet att jag gillade hans tidigare skivor, eller att jag ialla fall tidigare tyckte han var bra. Men för varje gång jag hör hans låtar så blir jag mer och mer övertygad om att jag inte tycker om musiken, inte alls...
Finns ett par bra låtar han gjort, absolut, men i helhet så kan jag nog vara utan det

Skönt att få det av sitt hjärta.... haha :)


sista natten

Ja, i natt är sista natten i gamla lägenheten. Känns skönt.
Äntligen är jag här. Dags för nästa kapitel vad det gäller lägenhetsboende. Lämna en del bakom sig och börja ny del.
Precis så det ska vara.

Stockholm imorgon, woho :) ska bli kul. Chansen att få se globen från insidan för första gången känns rätt bra.
Hötorget ska vi vara på tors-lördag. Kom gärna förbi till Telia/sony montern där ;)

Annars ska man väl försöka jobba lite idag, tror jag :)

Dagens fråga

Jag vill veta din synvinkel.
Vad är onska?
Och kan en människa födas ond?


uttråkad och trött

Då gör man listor.

100 frågor!
1.Vad är klockan: 14.58
2.Vilket namn stå det på ditt födelsebevis: Alexander,Emanuel +1
3. Smeknamn: Alex är standard
4. Vad heter dina föräldrar: L och J
5. Antal ljus på din senaste tårta: Min tårta, nog aldrig fått egen tårta
6.Husdjur: Sugen på hund igen, men inte än på ett par år
7.Hårfärg: Brun
8.Favoritfärg: Blå.
9.Piercing: Nope
10.Tatuering(ar): Nej,. men lite småsugen
11.Födelseort: Norrköping, men bodde mina första 17 år i V
12.Bostadsort: Norrköping
13.Nuvarande bostad: Precis i flytt mellan två
14. Har du varit kär:japp
15. Har du varit i några andra värlsdelar: Nej, men vill hemsk gärna
16. Har du varit med om en bilkrasch: Nja, bara mindre saker, inget allvarligt
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen): Vill ha fyra, men har ingen bil
18. Kaffe eller glass: Glass
19. Snuttefilt eller kramdjur: Ingen helst, klarar mig utan. är man man så är man... :)
20. Salladsdressing: självklart
21. Färg på strumporna: Svarta, endast svart
22. Lyckotal: Allt som passar för stunden
23. Favoritfilm: Just nu är det Cloverfield
24. Favoritcitat ur en film:
25. Bästa semestern: Framtida semester till Maldiverna
26. Favoritmat: Klassiker. Potatis, köttbullar, gräddsås och lingonsylt. mums
27. Bästa veckodagen:Lördag
28. Senaste låt du har lyssnat på: The Calling går i lurarna just nu
30. Favorit TV-program: scrubs om jag måste välja en serie
31. Favoritrestaurang: Blandat, har ingen total favorit
32.Favoritblommor: De som luktar gott?
33. Tycker inte om: Oärlighet
34. Sport att titta på: Hockey
35. Snabbmatrestaurang: Chicken kebab
36. Senaste sjukhusvistelse: Får bli för ca ett år sedan, fick en smäll under ögat, fick in och sy
37. Favoritdricka: Sprit?
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: bruna, jättemysiga, men nu när jag flyttar blir det orange :(
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: haha, håller fortfarnade på så tänker inte svara på det... :)
40. Var är du om 10 år: Lyckligt tillsammans med J, i ett vackert hus någonstans i sverige, tillsammans med två barn och en hund ;)
41. Vem fick du senast e-mail från: Jobbet
42. Är du dömd för något brott: Haha, nej då, lovar
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: Ikea
44. Vad gör du när du är uttråkad: Bloggar och spelar spel
45. Fras/ord du använder (för) ofta: Men men
46. Vän som bor längst ifrån dig:Polare i gtb, alldels för långt
47. Vad retar du dig på: Samma som förut, oärlighet, när folk inte visar respekt
48. Det bästa du vet: Vänner
49. Läggdags: Ungefär en timme efter det att jag blir trött
50. Vem tror du kommer att svara snabbast på det här: Ingen
51. Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara: Utmanar ingen
52. Vad är klockan:15.18
53. Favorit beatle: Bil? haha
54. Favoritlek: Sån där vuxenlek är alltid roligast ;)
55. Favoritfilmmusik: Blandat, Takida, dauthry, colbie, norah jones, sara barellies osv osv
56. Skostorlek: 41-42
57. Syskon: 6 st
58. Favoritpålägg: Skinka
59. Om du skulle skänka bort S: Skänka bort vad?
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Kärlek och respekt
61. Bästa bok du läst: Salvatores böcker om drizzt dourden
62. Är du internetberoende: Nu förstår jag inte?
63. Favoritdjur: Hund
64. Gillar du snö: Ingen bra vinter utan snö
65. Favoritglaglass: beror på humör
66. När köpte du något åt dig själv sist: ett par månader sedan tror jag... kläder
67. Är du långsint: Nej, snarare tvärtom
68. Favoritgrupp/artist: Blandat, se tidigare fråga
69. Vilken är din bästa egenskap: Jag bryr mig om folk, vill alltid andra bästa
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Reda ut mitt liv och lyckas med det jag tar mig an
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20.000 kr: Nope, never
72. Vad gör du: jobbar... lovar
73. Mest intressanta stad du varit i: ....
74. Vilket djur skulle du identifiera dig med: får nog bli en jack russel, liten och ettrig ;)
75. Vad fascinerar dig hos andra människor: Variation, att se saker ur olika synvinklar
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Den jag har nu,
77. Favoritgodis: Smågodis
78. Spelar du nåt instrument: Spelade gitarr, men slutade för många år sedan
79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Fotboll, innebandy och beachvolleyboll
80. Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa: Goda, trevliga människor, räcker gott för mig
81. Vilken film såg du på bio senast: Jumper, fredag för ett par veckor sedan
82. Senaste köpa skiva: Skiva? nu förstår jag inte riktigt?
83: Roligaste konserten: bara varit på någon och den var okej
84. Bästa känslan: Ro och lycka
85. Samlar du på något: Nope
86. Isåfall vad: Nej, skräddaren säger nej
87. Är du feminist: Humanist eventuellt, men inte mer än så
88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då: blåsinstrument?
89. Favoritskiva: Vet inte, lyssnar aldrig på skivor
90. Bästa kompis: De som berörs vet om det, förhoppningsvis
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Söt, har jag fått höra.... ungefär så
92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: Att kl inte är 16,30
93. Favoritlåt: Så många riktigt bra just nu
95. Har du en mobiltelefon: en w880
96. Vem är du kär i just nu: J :)
97. Vad är det vackraste som finns: Kärlek och respekt
98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Maldiverna
99. Är du homo- eller bisexuell: Nope
100. Vad är klockan nu när du är klar: 15.31

Nja, inte den roligaste listan jag gjort, men men :)


Trött och hungrig

Nu vill jag hem. lägga mig i sängen och slötitta på tv.. Känner mig hänging och seg

Back to monday

Ja, det blir inte roligare än så.
Efter en underbar helg, så är det dags för ännu en vecka.
Och vilken vecka det blir. Ingen vila, ingen ro
Ska packa det sista idag och i morgon, sticker till stockholm på onsdag och då ska allt vara klart.
Är i stockholm för att fixa med melodifestivalen ons-sön, kommer hem under söndagen och ska då börja flytta alla mina saker.
Hoppas nu inget skiter sig, har dåligt rum för misstag :)

Sen måste jag försöka varva ned lite, känner jag pressar kropp och själ mer än vad jag egentligen klarar av.

Kram på er alla

Home again

Ja, är fortfarande kvar i jkpg, men är hemma i J:s lägenhet igen. Var på ikea en timme eller så. Tittade på lite soffa, hittade ett par fina under 3000 som skulle passa rätt bra. Vill inte ha något dyrare nu, när jag ändå inte vet hur länge jag blir kvar i min lägenhet och så. Hittade även en perfekt möbel att ha i köket, där man får plats att äta lite frukost. Under 500 kr för bord och ett par stolar.
Allt som behövs efter det är väl lite lampor, kuddar och ljus, så har man en läcker lägenhet ;)

Vi tog vägen genom a6,stannade och tog en fika. Riktigt mysigt :) som vanligt.
Tror aldrig jag fikat så mycket som jag gör nu. J är verkligen en livsnjutare, börjar lära mig själv. Kunna njuta av det man har helt enkelt.
Efter det blev det milkshake och lite annat gott på Mc:donalds. Precis så det ska vara. Vägen hem blev ett stopp på videobutiken och inhandlande av 6 säsongen av vänner.
Vi går nu och funderar på vad som kommer efter vänner sen, kanske scrubs? Twin peaks ligger bra till i valgroppen också.

Resten av dagen ska åtnjutas med lite spel och mys i soffan.

Oh, nu kom hon precis ur duschen. åter senare. Kram kram


Ja, vad gör man en söndag?

Vet inte, först och främst ska vi äta lite frukost.
Sen blir det nog ikea och kanske träff med vänner.
Annars lugn och skön dag med älsklingen :)

Godmorgon världen

Det är söndag förmiddag, och kan livet bli bättre?
Man har så mycket bra i sitt liv, att man lätt glömmer bort det och bara tänker på de saker man vill förbättra.
Och sure, det är bra att förbättra och förändra saker, men man får aldrig glömma att glädjas för det man har framför sig heller.

Dagens lära. Var glad för det du har, och gläds för det du kommer få

Vänner, säsong 5

27 dollar för två pizzor. Kollade upp växelkursen för 1999 då det ska utspelas.
vilket innebär att pizzorna kostade 192 kr... Snacka om dyrt!

haha, jaja, sov gott

Då var vi "hemma"

Äntligen. Jkpg, feels like home.

Ha nu en underbar helg alla ni där ute

snabb-packad

Och det helt utan alkohol ;)
5-10 min och jag har packat med mig allt jag behöver inför helgen. Precis så det ska vara.
Och jag tror till och med att jag inte glömt något.. men det vågar man väl knappast säga va? :)

Ha nu en underbar helg allihop!

"Endast" 14v kvar till semestern

Woho, för det är ju ingenting :)
14 veckor
98 dagar
70 arbetsdagar
1792 fritidstimmar
560 arbetstimmar
141120 minuter
8467200 sekunder.

Ja, det är väl ingenting... eller?

To green tea or not to tea?

Överkonsumtion av te, speciellt grönt te, farligt eller ej?

Först och främst, de positiva sakerna med te:
Quercetin (antioxidant): Motverkar uppkomsten av cancer, tumörer och mutationer samt minskar risken för hjärtsjukdomar
C-vitamin: Reducerar stress och förebygger förkylningar
B-vitamin: Höjer och underlättar ämnesomsättningen samt stärker nervceller och muskler
Flavonoider: Stärker blodkärlen samt stimulerar immunsystemet
E-vitamin: Anti-oxidant som reglerar åldrandet
Fluor och mangan: kariesförebyggande samt uppbyggande effekt på bindväv, brosk och ben
Garvämnen: lugnande verkan på mage och tarmar
Alkaloider: Urindrivande, kärlvidgande, stimulerar hjärtverksamheten

Även positivt för motverkande av flera sjukdomar, sägs det
Hjärtsjukdomar
Sjukdomar/bristsjukdomar i tänder och skelett
Cancersjukdomar
Sjukdomar i mage och tarmar
Svampsjukdomar i huden samt infektioner typ influensa
Diabetes


Negativa effekter
Hittade en länk till aftonbladet
Men där verkar det vara fråga om ett extrakt man har i bantningskurer, vilket inte direkt avråder till att dricka grönt te
Och det är också det enda jag hittar. Att stor överkonsumtion av te i allmänhet kan ge viss leverskada. Samt att vissa verkar anse att man bör göra uppehåll i sitt drickande ibland, så kroppen inte får i sig för mycket av alla "goda" ämnen. För mycket av det goda kan som sagt bli negativt i sig

Så, alla undrare där ute. Drink away :)


Äntligen fredag

Ja, nu är det fredag igen och här sitter jag framför mina skärmar och undrar vad dagen ska erbjuda.
Jobbar till 16,30, sen blir det ilfart hem och packa. Ska till J ikväll. Woho :) Den här veckan har mest gått till att längta efter henne. Men det hör till när man är kär  :)
"Ta hand om dig idag nu älskling, så du är pigg och glad när jag kommer"

Så det blir jkpg i helgen. ska bli underbart..

Vad ska ni göra i helgen?

individualism, existerar den?

14 miljarder människor. Lika många individuella uppfattningar. Lika många olika tankar och ideer om saker.
Ja, det är det ca:antalet människor man tror har existerat någonsin på jorden.
14 miljarder människor, det är en hel del människor
14,000,000,000, en hel massa 0:or

När det existerat så mycket olika människor, så kommer ju en del sticka ut, och det ser vi ju genom historien. Lite då och då dyker en ny världshärskare upp, en ny vetenskapsman, en ny teolog. Det är ju bara logiskt ur ett sannolikhetsperspektiv.

Bland alla dessa, finns det något som kan kallas en gemensam nämnare. Finns det moralnormer, tankar uppfattningar som alla människor har? Har vi någon form av genetisk minne som vi inte kommer ifrån? Som alla människor delar?

Enligt de vetenskapliga rön jag läst så har man genetiskt kommit fram till att vi alla kommer från samma "urmoder". Vilket alltså innebär att vi alla är besläktade, att vi alla har något gemensamt.... men är det då det enda?

Fast det var ju inte det här jag tänkte skriva om. Gått och funderat på människans behov att söka en grupp, att söka en samhörighet. Att få känna sig större än individen. För säga vad man säga vill. att vara 1 person i en värld där det finns 7 miljarder lika dana... ja, det kan få vem som helst att känna sig liten och obetydlig.
En grupp kan ju också vara allt från politisk uppfattning, religiös övertygelse till en stark kompisgrupp.

Måste man då tillhöra en grupp för att vara lycklig? Ja, enligt min personliga uppfattning så måste man nog det. För om jag förstått det här rätt så är ju en grupp tex ens familj... och de skulle ialla fall jag inte klara av att vara utan.

"Sann individualism är alltså enligt vad jag tycker inte något bra, då man endast tänker på sig själv, och skiter i andra. Det här innebär att många personer kommer ikläm, samt att individen till slut också blir lidande när han eller hon behöver hjälp. Men vad vet jag?

Men hur mycket av sin egen indivd är man beredd att offra för att passa in i en grupp? För att bli något större än sig själv?
Ja, du, den som det vet
Liten länk om individualism


här händer det grejer

Fatta, ska endast spendera tre nätter till i den här lägenheten. Det känns lite coolt.
Källaren är nu fixad ialla fall. Ett par lådor till är klara också. Inte mycket kvar att packa ned.
Till och med mitt wii är nedplockad, då har det gått långt.
Det mesta som jag har kvar framme nu kommer jag ju använda nästa vecka, så blir till att packa det alra sista på tisdag nästa vecka, då det är sista kvällen i lägenheten.

Annars är det rätt lugnt här, sitter och tittar på vänner, funderar vad jag ska spendera tiden med de närmaste timmarna.

Simma lugnt folket :) haha


Iran?

Samma här. text läses med egen risk :)

I Iran får en man ha upp till fyra fruar, enligt en lag i deras religion, Islam. Mannen måste behandla alla fruarna likvärdigt. Kvinnan får bara ha en make år gången. Abort är olagligt om inte kvinnans liv är i fara. Homosexualitet är olagligt. Nästan alla i Iran är muslimer.

Första frågan blir ju direkt: kan man verkligen behandla 4 fruar likvärdigt? Genom att ignorea dem alla? eller gör man upp en lista? dag 1, fru nr 1. osv. Och så får man lägga upp en eller två vilodagar också ibland ;)
Men lite elakt att frugan inte får ha andra män? vad är den likvärdiga förklaringen till det?

Polen?

Nu får folk själva avgöra om den här texten stämmer eller inte, men om så är fallet, är det inte lite motsägande?

I Polen är det svårt att få tag på preventivmedel. Den katolska kyrkan reglerar hur mycket som får säljas på apoteken. Här är det inte olagligt att vara homo. Det är däremot helt lagligt med prostitution
se länk
Här får någon hemsk gärna förklara för mig hur man tänkt.
Det är okej att vara homosexuell, vilket alltså innebär att det är okej att ha sex utan att man för den delen försöker skaffa barn. sant?
Det är helt okej med prostituion, vilket alltså inte heller då kräver att man bara får ha sex inom äktenskapet, sant?
Men däremot låter man kyrkan reglera hur mycket preventimedel man får sälja i landet?
Jag förstår inte logiken överhuvudtaget.
Att staten då släpper till och låter kyrkan ha kontroll över det enda medel som skyddar mot sexuella sjukdommar, men sen tillåter faktorer som kraftigt ökar den risken? jag förstår inte?

Någon annan som kan förklara?


Sex ur en religiös synvinkel

Snacka om ett laddat ämne. Och genom att det är så laddat, så blir det också spännande.
Känner jag jag måste kartlägga de olika synvinklarna först, så får vi se var vi hamnar

Hinduism
:
Mycket blandad uppfattning, där gudar står för varandras motpoler. Shiva tex  är både den virile och fruktbara guden samtidigt som han är avhållsamhetens gud. Krishna står både för kärlek samt lärare av moral(dock ingen motpol)
Däremot berättas det om Krishna där han har sex med 90,000 kvinnor samtidigt i en park, genom att förvandla sig till lika många män. Deras största text Mahabharata säger att avhållsamhet inte är något för den vanlige mannen som inte är präst eller liknande, utan att han ska leva ut sin sexualitet, men på ett reglerat sätt.

Buddism:
Enligt buddha är sex en negativ kraft och skulle endast användas för att fortplanta sig. För att nå nirvana skulle man också helst bli munk, och då helt avstå från sex.
Viss variation verkar dock finnas då grenen tantrisk buddishm ser sex som ett sätt att få andlig kraft

Judendomen:
Är i prinicp positiva till sex och ser ingen anledning att man ska leva utan det. Ska dock endast vara inom äktenskapet, och då mellan man och kvinna. Allt annat straffas hårt

Kristendomen:
Blir ju den här delen jag ramlar inom(alltså min trosuppfattning)
Synen på sex inom kristendom är lite olika i de olika delarna, men anses i sig inte vara fel. Ska dock vara inom äktenskap.
Att vara celibat sägs vara bra, men accepterar att det inte är för alla. Katolska präster lever i celibat, medan ortodoxa och protestantiska får ha sex.
Just de protestantiska och svenska kyrkan är mer "avslappnad" i sin syn på sex och följer till större del vad samhället i stort anser vara okej.
"Jag återkommer till min egen uppfattning om saker och ting i det här ;)"

Islam:
Muslimerna tror på sex som något positivt som det inte finns någon anledning att vara utan. Rrofeten Mohammed levde i inte i celibat och det anses vara skadligt för sin andlighet att vara utan sex.
Däremot är det en stor könssegreration i det muslimska samhället, där män och kvinnor har mycket lite kontakt utanför äktenskapet

Ja du... det där var ju lite intressant. Men känns mest som om jag bara skrapade på ytan vad det gäller olika religioner och deras sexsyn.
Får nog grotta lite mer i det där senare

Min syn
Ja du... det är här det kan börja bli lite intressant.. Det är mycket som förändrats i mitt liv, och då även syn på saker som jag förr låtit min tro ta hand om. En av de delarna har självklart då varit sex.  Jag har alltid varit mycket intresserad av sex och därför läst mycket facklitteratur och liknande för att stilla ett behov som inte fick stillas på annat sätt. Jag hade inte sex innan jag gifte mig, och kan väl inte direkt säga att jag ångrade mig. Det var så jag ansåg det skulle vara, that´s it.
Jag anser fortfarande att sex ska vara något som man bara "delar" med någon mycket speciellt. Sex med många olika partners är inget för mig. Jag vill bara göra det med den person som betyder extra mycket för mig.
Men sen blir det svårt. eftersom jag inte riktigt landat än i den person jag är nu. Om jag accepterar min tro igen, så kommer det ju flera moraliska aspekter i det som jag då behöver ta till mig. Om det inte är så och jag släpper tanken på en tro helt och hållet... vad har jag då att basera mina åsikter på?
För mig är sex något underbart vacker, kul och häftigt, när man delar det med rätt person :)
Sen hurvida det måste vara i ett äktenskap, eller vilka former det får ta, det kan jag inte svara på i det här läget.


Ännu en underbar låt

Colbie Caillat - Capri


She's got a baby inside
And holds her belly tight
All through the night
Just so she knows
She's sleeping so
Safely to keep
Her growing
And oh when she'll open her eyes
There'll be no surprise
That she'll grow to be
So beautifully
Just like her mother
That's carrying
Oh Capri
She's beauty
Baby inside she's loving
Oh Capri
She's beauty
There is and angel growin' peacefully
Oh Capri
Sweet baby
And things will be hard at times
But I've learned to try
Just listening
Patiently, oh Capri
Sweet baby
Oh Capri
She's beauty
Baby inside she's loving
Oh Capri
Your beauty
Just like your mother
That's carrying...Oh Capri

Uppdrag

Fick ett uppdrag igår. Det gick ut på att ta reda på och förklara den exakta skillnaden mellan en regissör och producent.
Tänkte jag skulle förklara svaret här i bloggen.

Regissör:
Svar enligt wikipedia är enligt: Regissör är den person som utövar regi. Ordet regi kommer av latinets rego som betyder ungefär styra, leda

Annan förklaring lyder :Ofta har regissören själv skrivit manus till filmen. Regissören kontaktar och instruerar skådespelare och andra som ska medverka i inspelningen. De söker rätt på inspelningsplatser och leder arbetet med att bygga ateljéer. Under själva inspelningen samarbetar de intimt med fotograferna. Efter inspelningen deltar de i klippningen av filmen.

Producent:
Wikipedia säger: En filmproducent är en person som inför bland annat filmbolaget ansvarar för en filmproduktion. Filmproducenten har det högsta ansvaret ekonomiskt, i vissa fall även kreativt.
Även: Inom kultur-, medie- och nöjesbranschen den som finansierar inspelningen av en film, tillsätter regissör, skådespelare osv, se TV-producent och filmproducent.

Största skillnaden mellan de två olika begreppen verkar alltså vara så att producenten är ansvarig för att filmen har den ekonomiska täckningen, att det finns personal att tillgå osv. Alltså de rent praktiska delarna som krävs för att kunna skapa en film, medan regissören är ansvarig för den kreativa sidan. Att just hans/hennes film blir så bra som möjligt, att skådespelarna förstår budskapet, att mijöer är rätt osv.

Coolt, då har även jag lärt mig något nytt idag :)


Ämnesförslag?

Behöver hjälp med saker jag kan skriva om? har lite skrivartorka här borta
Alla ämnen godtas, dock skriver jag inte om vad som helst ;)

Dagens

Ja, vad ska man säga om denna underbara dag då?
Vill mest hem och lägga mig under täcket och se på film om jag ska vara helt ärlig. Känner att jag behöver vara ledig ett par dagar och bara ladda batterierna.
Brukar ju räcka med en halvdag framför tv-n så spritter det i benen igen :)

Längtar till helgen, men det är väl inget nytt med det :)


Att flytta eller inte flytta?

Får feedback från flera olika håll... Ska man stanna eller ska man gå vidare?
vad göra?


Underbar låt

Colbie Caillat - Oxygen

I came apart inside a world made of angry people
I found a boy who had a dream
Making everyone smile
He was sunshine
I fell over my feet
Like bricks underwater

How am I supposed to tell you how I feel
I need oxygen
Oh baby if I was your lady
I would make you happy
I'm ever gonna leave, never gonna leave
Oh baby I would be your lady
I am going crazy for you

And so I found a state of mind
Where I could be speechless
I had to try it for a while
To figure out this feeling
This felt so right
Pull me upside down to a place
Where you've been waiting

How am I supposed to tell you how I feel
I need oxygen
Oh baby if I was your lady
I would make you happy
I'm never gonna leave,
Never gonna leave
Oh baby I would be your lady
I am going crazy for you

And you don't wanna keep me waiting
Staring at my fingers
Feeling like a fool

Oh baby I would be your lady
I would make you happy
I'm never gonna leave,
Never gonna leave
Oh baby I would be your lady
I am going crazy, yeah-ohhhh

Tell me what you want,
Baby tell me what you need
Anything I ask baby give it to me
Baby give it to me, give it to me

I came apart inside a world made of angry people
I found a boy who had a dream
Making everyone smile


Hemma i nkpg

Ja, då var man tillbaka i den här staden igen. Solen skiner och livet är bra. Förutom att jag är pissigt trött och mest bara vill få sova ut :) Men det hör väl till vanligheterna.

Blir en lugn vecka. vara hemma och ladda batterierna lite. Jkpg på fredag, precis som det ska vara.
Hm... ska bara vakna först så skriver jag mer senare :)

utmaning

Blev utmanad av c, så det är bara att göra´t :)

Vad gjorde du för tio år sedan? 
Ja, 14... vad gjorde man då egentligen? Fick mitt första jobb, bodde hos farsan med bror och syster. thats it
  
Vad gjorde du för ett år sedan? 
Mars 07.. Ja hela året var rätt intensivt, men kommer inte ihåg något direkt jag gjorde just den månaden. Längtade efter våren och förändring
  
Fyra snask du gillar? 
*Chips
*Marabo choklad
*Cola-nappar
*Det mesta onyttigt

Fem sånger du kan hela texten utantill:

*Takida-Curly sue
*Patrik Isaksson-Hos dig är jag underbar
*Plain white T´s Oh deiliha


Vad skulle du göra om du var miljonär?
Samla de jag älsklar runtomkring mig och se till att alla är nöjda och glada ;)

Tre dåliga vanor:
*Överenergisk
*Pratar för mycket
*Ofokuserad i vissa lägen
  
Fyra saker du gillar att göra?
*Vara tillsammans med J
*Få tid tillsammans med vänner
*Sporta!
*slappa framför datorn

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
* Rosa skjorta
* För korta shorts
* Keps
* Säckiga tröjor
* Ja... och säkert något mer

Fyra favoritsaker: 
* Min tv
* Min dator
* Min lånemobil(w890i)
* Målarsakerna och warhammergubbarna



personer jag utmanar: 
Verkar som om alla redan gjort den här ;)


Now that was a good party

Ja, det var det faktiskt.
Och så slutade den bra också. eller hur j? :)
Sov gott nu folket


nu är det fest

DSC00012.JPG 
Ja, nu är arbetsdagen klar med jobbet. Nu är det dags att känna efter och märka att det faktiskt är lördag! Och på lördagar då måste man få festa lite,
Så, so long ;)

Helgens stjärnor

Fick inte kort på så många av kändisarna, men några ialla fall

image102
Linda Bengtzing :)

image103

Nicklas Strömstet


I telia-trailern

Ja, precis som jag trodde är det en soft dag, inte så mycket fok i omlopp och alla chefer är iväg på andra uppdrag.
Ska nog dra och käka om en timme eller så, få chans att andas lite.
Annars blir det Hospitality kl 16.30 idag och sen upp till arenen och hjälpa till lite.
HOppas få tag på en biljett som man får se festivalen, men det märker vi nog ;)

Annars rullar saker och ting på. Blir ingen utb för mig i bredband suport i veckan. Hinner helt enkelt inte med att fokusera på det också, utan gör mitt vanliga jobb istället under en vecka.
Kommer kännas helt konstigt att sitta på kontoret en hel vecka. Har ju varit iväg 4 veckor i rad nu, så att komma hem blir lite wierd. Men det bir säkert bra. Ska bara vänja mig först.

Neh, nu börjar jag bli hungrig, kanske blir lite tidigare lunch.

Boooring utekväll

Ja, utekväll blev det, men kul var det inte.
Gick och såg Jumper ikväll med T. Var helt okej film, inget speciellt men okej.
Efter det blev det hem till kollegor och deras hotellrum. Ner till stans lokalhak... sunkigaste stället jag sett på år och dagar. Var dåligt med folk, och de som var där var nog rejäla hillbillies... men men.
Av någon oförklarig anledning så var vi där till ca 00.30, satt mest och var grinig.. var inte på humör direkt.
Vidare ut till Nivå där det var avsevärt mycker mer tryck och roligare stämmning. Men då var kl redan 01.30 och ingen ide att börja ta någon öl då.
Framemot kl 02..00 kom jag också på varför jag var så grinig. Hade inte ätit något mer än "förädlat" socker sedan 12 timmar tillbaka. Så hade fått en rejäl sockerdopp.
Fick i mig lite socker, och världen såg redan ljusare ut. I morgon blir det ordentlig mat som gäller, så man tar hand om stackars kroppen ;)

Jaja, borde väl slagga nu. kl är ju trots allt 3...
Sov gott


RSS 2.0