Iran?

Samma här. text läses med egen risk :)

I Iran får en man ha upp till fyra fruar, enligt en lag i deras religion, Islam. Mannen måste behandla alla fruarna likvärdigt. Kvinnan får bara ha en make år gången. Abort är olagligt om inte kvinnans liv är i fara. Homosexualitet är olagligt. Nästan alla i Iran är muslimer.

Första frågan blir ju direkt: kan man verkligen behandla 4 fruar likvärdigt? Genom att ignorea dem alla? eller gör man upp en lista? dag 1, fru nr 1. osv. Och så får man lägga upp en eller två vilodagar också ibland ;)
Men lite elakt att frugan inte får ha andra män? vad är den likvärdiga förklaringen till det?

Kommentarer
Postat av: Sanna

Ha en bra dag :)

2008-03-05 @ 12:58:12
URL: http://wiiiberg.tjejsajten.se
Postat av: Anonym

Hej! spana in min blogg: bgustafsson.blogg.se

2008-03-05 @ 12:59:38
Postat av: Egoina

jag hörde att dom har kommit fram till att det inte går att behandla alla fruar lika, så därför får de inte det längre. Islam var från böjan en religion som kom till för att kvinnor skulle ha det bättre ställt. (De hade det ännu sämre innan). Mannen fick därför gifta sig med flera kvinnor för att ta hand om dem, för att en ogift kvinna var inget värt. Kvinnan fick också rättigheter som hon inte haft innan. Dock är det andra tider nu, men grundtanken var god.

2008-03-05 @ 20:23:19
URL: http://egoina.blogg.se
Postat av: Annie

Hej!

Allt bra? Jag är supertrött men måste städa nu.. Annars är allt bra! Hörde att du har ny tjej och allt, här händer det grejer! Kul iaf!=)

Kram

2008-03-05 @ 21:11:32
URL: http://allaflickor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0